Hva gjør Birken så spesiell?

Denne helgen gjorde jeg som jeg har gjort 26 ganger tidligere. Og det er ingenting som tyder på at det blir slutt etter 27 ganger. Første gang jeg gjennomførte et Birkebeiner-arrangement var i 2007, og dagen etter ble Trym født. Fødselen holdt på å bli på Lillehammer, og Gry ble innlagt på fødeavdelingen lørdag kveld. Heldigvis fikk vi dra hjem til Tønsberg søndag etter Birkebeinerrittet og alt gikk fint. Vi vurderte lenge om han skulle hete Birk, men endte på Trym.

Etter dette har jeg gjennomført Birkebeiner-arrangement hvert eneste år. Og hver eneste gang jeg stiller til start lurer jeg på hvorfor. Ikke fordi jeg angrer eller gruer meg, men jeg lurer på hva som skaper gleden av nok en gang å stille opp til start. Hvor kommer gleden og lykken ifra? Den jeg føler når datoen begynner å nærme seg, når jeg står klar i startområdet, underveis mot Lillehammer og når jeg er i mål.

Read More
Gjør de riktige tingene i riktig rekkefølge.

Rekkefølgen du gjør dine oppgaver i vil avgjøre resultatet. Derfor er det viktig å gjøre de riktige tingene til riktig tid. Til nå har vi skrevet om mål og motivasjon. Så la oss forutsette at du har et skikkelig fint mål, og at du har den riktige motivasjonen som trengs.

Dessverre er ikke det nok for at du skal nå dine mål. Du må gjøre noe annerledes i dag enn det du gjorde i går.

Da må du også vite hva du skal gjøre, og i hvilken rekkefølge.

Her er fem kjappe tips til hva du kan gjøre for å bli tryggere på at du gjør de riktige tingene i riktig rekkefølge.

Read More
Hvordan få lyst til å gjøre det du må og hvordan du kan påvirke din motivasjon.

«Din motivasjon er uløselig knyttet til alt du gjør!

Motivasjon har du hele tiden, men av og til er motivasjonen for å ligge i senga sterkere enn motivasjonen til å ta en joggetur …»

Det finnes ikke mangel på motivasjon. Men det finnes absolutt mangel på den motivasjonen som hjelper deg til å gjøre det som du mener er smart for deg å gjøre.

Så, er løsningen da å sitte og vente på at den "riktige" motivasjonen skal komme? Eller er det andre måter å få gjort det du vil?

Vi vil gjerne fortelle deg hvordan du kan påvirke din egen motivasjon.

Read More
For å lykkes må du vite hva du vil. Bli bevist dine ønsker og mål.

Det er mulig å få til ting og nå mål uten egentlig å ha tenkt særlig over hva du vil i forkant.  Det vi ønsker derimot er at du selv tar styring på hva du vil og ønsker å fylle ditt liv med. 

Det er kun du og ingen andre, som må beskrive dine mål og drømmer. Jo flinkere du er til å være tydelig på hva du ønsker, jo lettere er det å oppnå det du vil.

Read More
Merkesmetoden – hvorfor den virker så godt som den gjør?

Riktig utvikling er ikke tilfeldig.  Det er mulig å nå sine mål gjennom flaks og tilfeldigheter.  Men om du vil være så trygg som mulig på å nå dine mål så bør du jobbe etter en metode.  Hvorfor det er slik og hvilke fordeler du oppnår forklarer vi mer om i denne teksten.

Det finnes veldig veldig mange ulike måter, teorier, metoder og tips på hvordan du skal nå mål. Enten det er i jobbsammenheng eller privat.  Samtidig som de kan se veldig ulike ut så er det noen ting som går igjen. 

Merkes gründerne Gry og Thorbjørn har jobbet med endring og utvikling både privat og i jobbsammenheng i over 20 år.

Read More
Smerte og hope

<iframe height="520" scrolling="no" seamless="seamless" frameborder="0" src="https://hopechallenge.no/integrer/f920c5c6-08a2-49ea-b1cb-e2db88a93b1d"></iframe>

Read More