Trening

Vi er laget for å være i bevegelse og aktivitet. Og kroppen din må ha muskler som klarer å holde skjelettet i riktig posisjon for å unngå skader.  Aktivitet og bevegelse er viktig og alt er bedre enn ikke noe. 

7 tips for en god treningsplan

  • Ta utgangspunkt i dine egne mål, forutsetninger og muligheter.

    Hvor mye trening trenger du for å løfte deg fra dagens nivå til det nivået som du har et ønske om å komme på.  Selv har vi et ganske godt grunnlag.  Derimot så krever det en del trening å løfte dette nivået til der vi vil. I gjennomsnitt kommer vi til å legge oss på 8 timer i uken i september, 10 timer i uken i november og 12 timer i uken i desember, januar, februar, mars og april.  I perioder med konkurranser eller i utesesongen så blir det fort noen uker med flere timer, da er det viktig å ha det litt rolig ellers.  Om du har småbarn i familien så må ofte planene endres.  Hvis du ikke får trent så mye som du vil en uke, så kaller det gjerne en rolig uke og fortsett med en av de harde ukene etterpå.

toughest

 

Legg konkurranser og faste treningsavtaler inn i en kalender.

De fleste har en familie eller jobb kalender som alle viktige gjøremål legges inn i. Enten det er en konfirmasjon, bryllup, barnas trening og henting og levering. Gjør det samme med din egen trening. Legg inn alle viktige konkurranser i god tid og legg din egen trening som gjentakende aktiviteter. Hos oss bruker vi en Google kalender for alle daglige gjøremål. I tillegg til det bruker vi Trainingpeaks for å legge inn trening og periodisering.  De fleste klarer seg godt uten et verktøy som Trainingpeaks - men har du tenkt å bli skikkelig god så anbefaler vi absolutt et slikt verktøy.

Sett konkrete delmål og feire din fremgang.

Skriv små lapper på speilet hjemme eller lag en mer strukturert oversikt over ditt neste mål.  Det kan være at du innen 5 uker skal ta 120 kg i knebøy, 2 flere repetisjoner i pushup eller sykle/løpe 10 minutter fortere. Disse målene må være tidsbestemte og konkrete, slik at du virkelig vet om du når dem eller ikke.  Og feire deg selv når du når dem! 

Vær realistisk.

Det er veldig lett å sette mål som ikke kan oppnås i en travel hverdag.  Og det er bare dumt, det er ikke noe som fører til å så mye frustrasjon som det å ikke nå de målene du har satt deg.  Vær realistisk på hva du kan få til og nå målene du setter deg. Hvis det etterhvert blir for lett så kan du justere målene oppover.

  • Lag faste treningsavtaler og involver alle som må vite om det.

    I en hektisk hverdag så er det nesten umulig å få nok kvalitetstrening gjennom spontane treningsøkter - sånn - "i kveld har jeg mulighet, stikker en tur til skogs". Jeg kan ikke huske at jeg de siste årene har opplevd en slik kveld...  ;-) Derfor må du tenke gjennom din egen hverdag. Hvordan er en typisk uke, ta med alle gjøremål - levering, henting, matlaging, jobb og skole, venner og sosiale ting må også være med.   Du har 168 timer i en uke :-)  Det bør være mulig å få plass til 8 - 10 timer med trening...  
    For meg kan en typisk uke se slik ut.  Denne har 8 timer og må justeres i oktober.  Det blir sykling til og fra jobb, og det blir løping når barna er på fotballtrening. Tenk på denne treningen som avtaler du gjør med deg selv og alle andre som er involvert. Avtaler du ikke skal bryte. 

 

Løpetrening
19984018_1895608877346859_4433304669982377347_o.jpg

Hvis du er interessert i DUO, (to personer på samme PT time). Og gjerne vil ha en ny treningspartner, så skriv deg opp på denne listen så skal vi forsøke å finne en som passer til deg.