Hos Merkes vil vi tilby et totaltilbud til våre kunder.  Derfor  er det viktig for oss å ha behandling som passer godt sammen med trening og en aktiv livsstil.  Og med all den erfairng og kompetanse som Kathrine og Gry har så kan vi med trygghet si at dette har vi fått til :-)

Se nedover for å få vite mer om alt de kan gjøre!

IMS akupunktur

Først må vi finne ut hva som er årsaken til smertene og manglende bevegelighet.  Derfor bruker Kathrine alltid litt ekstra tid på førstegangskonsultasjon og gjør tester for å finne ut hvilken muskel som er problemet og om det kan behandles med nåler. I enkelte tilfeller kan man faktisk oppnå resultat allerede ved første behandling, men normalt tar det litt tid før man får full effekt.

IMS bruker akupunkturnåler direkte på de musklene som skal behandles. Forkortede muskler kan forårsaker smerter, ikke bare i den berørte muskelen, men også i omkringliggende sener og ledd pga. den ekstra belastning disse får.

Vår Akupunktør Kathrine Vereide har lang erfaring fra tradisjonell kinesisk akupunktur (TKM) og har en Bachelor utdannelse i dette.  Hun har de siste årene jobbet med muskulær behandling (IMS) med nåler kombinert med triggerpunkts-behandling og har fullført videreutdannelse i Intra Muskulær Stimulering (IMS), 15 studiepoeng, som en av få nålebehandlere i Norge. Dette er i tillegg til  hennes utdannelse i medisin grunnfag(60 studiepoeng) og mellomfag funksjonell anatomi(30 studiepoeng).

792A8186 (1).jpg
Mange av de problemene vi sliter med i dag skyldes for korte muskler og dårlig bevegelighet - IMS og triggerpunkt er en måte å behandle dette på
— Sertifisert IMS utøver og akupunktør - Kathrine Veriede
 

Massasje

Massasje er ikke bare deilig, det virker også :-)  Det er flere grunner til at vi liker massasje!  Selv har vi brukt massasje som smertelindring, behandling av muskel problemer eller som en del av vårt treningsopplegg. 

Det er ikke uten grunn at de fleste profesjonelle idrettsutøvere har en massør i staben. 

Gry Hauge Merkesdal er Merkes gründer, PT, aktiv mamma og også vår massør.   Og har lang erfaring som massasje kunde. Denne erfaringen er gull verdt når hun nå også er massør.  

792A2973.jpg
Jeg elsker massasje både å få og gi! Ikke bare fordi det er deilig, men mest fordi det virker.
— Gry Hauge Merkesdal, personlig trener og godkjent massør

 

Både massasje og akupunktur kan ha en mengde helsefremmende effekter på kropp og psyke, langt utover de mest kjente som reduksjon av muskelspenninger og relaterte plager. 

Virker forebyggende på muskelplager, og øker restitusjonen i muskulatur etter trening raskere enn ved hvile.

  • Øker metabolismen (energiomsettingen)

  • Fremskynder restitusjon etter skade eller inngrep etter at den akutte fasen er over (og visse massasjeteknikker kan også redusere omfanget av arrvev)

  • Øker leddmobilitet (også kalt Range Of Motion – ROM), særlig når kombinert med aktive og /eller passive bevegelser

  • Demper smerter relatert til muskelspenninger og kramper

  • Øker blod- og lymfesirkulasjon (og gir dermed økt tilgang på oksygen og næringsstoffer til kroppens celler, samt øker utskillelsen av avfallsstoffer)

  • Opprettholder og styrker hudens funksjon (på grunn av den økte blod- og næringstilførselen til huden)

  • Øker nivået av hvite blodceller i blodet, særlig av typen lymfocytter. Lymfocyttene «patruljerer» blodet på jakt etter skadelige stoffer og inntrengere, og er viktige bestanddeler i immunforsvaret

  • Har positiv effekt på kroppen som helhet grunnet den økte blod- og lymfesirkulasjonen man oppnår med massasjeteknikker som jobber ned i vevet

792A8425 (1).jpg

Tekst hentet fra Norges Massasjeforbund (www.massasjeforbundet.no) og  IMS Norge (www.imsnorge.no