Tjenester for Kløfta IL Sykkel

Vi er veldig glade for å kunne tilby et utvalg av våre tjenester til Kløfta IL Sykkel. Med bedre betingelser og lettere tilgang enn vanlig så håper vi at dette kan passe for flere av dere. Ta gjerne kontakt på e-post, telefon eller facebook.
Eventuelt så kan du booke en oppstartsamtale som vi tilbyr alle medlemmer av Kløfta IL Sykkel gratis og uforpliktedne. Det gjør du lettest ved å klikke på knappen under, velg Gry eller Thorbjørn om du vil prate om sykkeltrening.

Som “aktive mosjonist syklister” gjennom en årrekke har vi lang erfaring med å forsøke å finne lure løsninger for vår treningen innenfor den berømte tidsklemma. Med jobb, famile og alt som hører til så er det ofte vanskelig å få struktur og god nok kvalitet over lang nok tid til å få stabile resultater. For å løse dette har vi begynt å jobbe mye med struktur og metode i våre tilbud til syklister. Nedenfor kommer en kort beskrivelse av hvordan vi tenker at en arbeidsmetode kan være. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller synspunkt. Du kan selv velge hva som er aktuelt for deg og vi vil bidra med gode og fleksible løsninger.

Vi har god erfaring med å kombinerer din egentrening og eventuelle eksisterende treningsplaner med våre muligheter.

 

Sykkel-test til kun 500,-

Vi tester både for å lage gode treningsprogram og for å måle fremgang. Vi bruker to ulike metoder for å teste FTP og pulssoner.

I begge våre tester bruker vi også tid på å se på din sittestilling og sykkelteknikk, vi kan også filme testen slik at du får se hvordan du sitter på din sykkel.

Komplett test, dokumentasjon og veiledning for kun 500,-

humon-hex-result-merkes.PNG
Trainerroad watt rampup.PNG
humon-hex-2.jpg

HUMON HEX testen vår har vi god erfaring med. Vi er en av de få som bruker denne metoden som mye god informasjon underveis i testen som også gjør at vi kan vurdere sittestilling, tråkkfrekvens og lignende for å se hvilke utslag dette får på watt, puls og oksygen i musklaturen. Dette er en lettere test som ikke krever så mye av syklisten. Det betyr at du kan teste oftere og gjerne i kombinasjon med en treningsøkt.

SUFFERFEST 4DP™ test er en ny test som vi har begynt å bruke. Den gir ytterligere informasjon om dine styrker og svakheter og passer best som et opplegg til et treningsprogram. Denne testen er mer krevende og din treningsuke bør tilpasses at du har en ekstra hard økt.

 

Treningsplan og oppfølging

Vi bruker Trainingpeaks til å lage treningsplaner, årsplaner og for å følge opp gjennomføring og treningsbelastning.
Dette verktøyet gir oss en fin mulighet til å planlegge treningen inn mot dine store mål og prioritere de ulike målene. Vi kan videre tilpasse treningsmengden slik at det passer til ditt utgangspunkt og dine muligheter. Ved å legge inn dine data fra resultatene av testen er det mulig å gjøre en skreddersydd og individuell oppfølging.

Trainingpeaks.PNG
 • Hos oss får du kommentarer på dine ulike økter, hvordan du har gjennomført dine planer, ukentlig e-post med en forklaring av forrige uke og hva som er viktig å tenke på i uken som kommer.

 • Uansett hva du trener så behøver du bare en pulsklokke for å synkronisere din trening med Trainingpeaks. Det betyr at også dine eksisterende planer, om det er på spinningsykkel, hjemme på din egen rulle eller utetrening. Om det er løping, ski eller sykkel, eller styrketrening. Alt blir samlet i Trainingpeaks og gir oss en unik mulighet til å se din totalbelastning.

 • Kontakt oss gjerne om du vil vite mer om hvordan Trainingpeaks fungerer og hva det kan gjøre for deg.

 

Sykkeltrening på wattrulle

Flere og flere opplever fordelen av å trene på en watt-rulle. Ikke bare gir Wahoo Kickr rullene en ekte sykkelfølelse men fordelen med å tråkke etter et ferdig treningsøkt gjør at du får mest mulig ut av din sykkeltrening. Hva formålet med den konkrete treningsøkten er ser vi fra din plan i Trainingpeaks. Da kan vi legge inn en av våre egne, eller en av de over 1600 treningsøktene som er i Trainerroad. Den strukturen kombinert med din FTP gjør at du kun kan konsentrere deg om tråkke mest mulig effektivt på din egen sykkel. Resten tar elektronikken seg av. Puls, watt, tråkkfrekvens samles og lastes automatisk opp i Trainingpeaks hvor vi kan følge kvaliteten i din trening og gjøre løpende tilpassninger.

trainerroad.PNG
innendørssykkeltrening
 

Styrketrening for syklister

Styrketrening er viktig for syklister som for alle andre, men det er ikke sikkert at det er samme type styrketrening som er viktig for en syklist som for alle andre. Vi har laget et styrkeprogram på tre nivå. Vi starter alltid med en test for å se hvilket nivå du ligger på og starter med å trene der. Når du har klarer å utføre øvelsene på det ene nivået så flytter vi deg videre til neste nivå. På den måten sikrer vi fremgang og har et treningsopplegg som vi har god erfaring med. Styrketrening for syklister har som hovedmålsetning å sikre stabilititet i kjernemusklatur og maksstyrke i tråkket. Samtidig legger vi inn øvelser som styrker rygg og skuldere for å gjøre det lettere å holde en riktig sykkelposisjon over lengre tid.

Kontakt oss gjerne om du vil vite hvordan et styrkeprogram for deg kan være. Velg gjerne Gry om det er styrketrening for syklister som er viktigst for deg.

Lars Jørgen Markløft.jpg
Lars Jørgen Slynge.jpg
IMG_20180911_135058.jpg
 

Om du ønsker så kan vi lage en komplett sykkelpakke for deg som inneholder:

 • Egen oppstartsamtale og watt test som viser din FTP og puls og wattsoner på sykkel.

 • Periodiske tester for å sikre at du oppnår dine resultater og at treningen foregår på riktig intensitet.

 • Premium Trainingpeaks konto med ukentlig oppfølging og program.

 • Styrketrening rettet mot sykkel muskulatur. Spesielt kjernemuskulatur og ben for å øke stabilitet og styrke samt å redusere skaderisiko.

 • Periodisert watt treningsprogram for å øke din sykkelkapasitet.

 • Egentrening på wattrulle og Trainerroad med program i henhold til ditt treningsprogram.

 • Dokumentasjon av dine tester og utvikling i perioden.

 • To kroppsanalyser, meny tilpasset ditt kosthold og oppfølging med kostholdsveileder. 


Les enda mer om utvalgte tjenester her: