På tur til Trainingpeaks i Boulder :-)

Denne uken er jeg (Thorbjørn) i Boulder i Colorado på besøk hos Trainingpeaks. Kanskje ikke den mest naturlige ting å gjøre en uke midt i september, men slik ble det altså….

IMG_0150[2].JPG

Så her inne sitter jeg fra tidlig morgen til godt ut på ettermiddagen for å lære enda mer av Trainingpeaks (TP)

Vi - det vil si Gry og meg , ble kjent med TP for over 10 år den. Før det hadde vi brukt ulike excelark og mye ulik informasjon og kompetanse, for å planlegge vår egen trening. Det var før tvillingene ble født, vi var begge i fulle jobber og hadde to barn. Tidsklemma og store ambisjoner for egne resultater var absolutt noe vi kjente på..

Excelarkene fungerte nesten… Vi hadde god utvikling og ble veldig mye flinkere i de årene også, men vi fikk det også stadig travlere. Og slik er det for alle vi møter nå også. Det er tid og en uforutsigbar hverdag som kanskje er den største utfordringen. Og da handler ikke bare om prioritering.

Ganske ofte så er det også viktig å få hjelp. Og TP er gode på å tilby hjelp. Av mange ting som digitaliseringen har bidratt med så er det å gjøre kompetanse lettere tilgjengelig. Det som i dag er tilgjenglig for oss vanlige folk var for få år siden kun mulig å få tak i på landslag og proff nivå.

Så hvorfor skal ikke vi benytte oss av de samme mulighetene?

Her ser jeg på den fantastiske årsplanen til en av våre i Trainingpeaks.

Her ser jeg på den fantastiske årsplanen til en av våre i Trainingpeaks.

Jeg har flere barn enn de fleste toppidrettsutøvere… Sånn sett er min tid viktigere enn deres ;-) Jeg får ofte kommentarer som at; “Men jeg skal jo ikke bli så flink”. Men det er ikke poenget, det som er viktig er at du og jeg skal bruke vår tid så godt som mulig. Fordi vi har så fryktelig mye annet å gjøre også.

Hvis tiden din er viktig så bør du gjøre det beste ut av den. Så kan det jo også hende at du blir ganske flink også....
— Thorbjørn Merkesdal, Prestasjonscoach

De siste årene har vi også begynt å bruke TP for våre kunder. Ikke bare på erfarne utøvere, men og på de som nettopp har startet eller er iferd med å komme igang med trening igjen.

Det er ingen grunn i verden for at ikke vi helt vanlige folk skal få de samme mulighetene som de helt flinkeste. Vi skal bruke det som fungerer og gir resultater. Trening som merkes :-)

IMG_0113[1].JPG

I dag kan alt måles, og alt blir analysert. Og veldig mye av det er bortkastet. Det er noen grunnleggende data og prinsipper som er viktig for å få best mulig resultat. TP er laget for å være raskest mulig på helt konkrete konkuranser. Men om det ikke er ditt mål, så kan du fortsatt bruke funksjonene. Det viktige er å rydde bort alt det uvesentlige, og sitte igjen med det som betyr noe for deg.

Det er fantasisk gøy å få være med på å hjelpe andre til å nå sine mål, og kanskje få resultater større enn de hadde trodd. Å sprenge egne grenser og det det trodde var mulig, i sin egen hverdag.

Dette handler selvsagt ikke om systemet, men om så veldig veldig mye mer enn det. Det handler først å fremst om hva du vil få til og om hvordan din hverdag ser ut, og hvilke muligheter du har. Så handler det om å stokke alt dette sammen, og lage en plan som gjør det mulig. Derfra er det en løpende tilpassing i forhold til din hverdag endres, og en oppfølging som gjør at du vet hva du skal gjøre for å få det til. Det er fortsatt du som må gjøre jobben som kreves for å nå dine mål, de målene som ligger der fremme og motivere deg til å gjøre det som trengs.

Thorbjørn MerkesdalComment