Merkesmetoden – hvorfor den virker så godt som den gjør?

Riktig utvikling er ikke tilfeldig. Det er mulig å nå sine mål gjennom flaks og tilfeldigheter, men om du vil være så trygg som mulig på å nå dine mål bør du jobbe etter en metode.  Hvorfor det er slik og hvilke fordeler du oppnår forklarer vi mer om i denne teksten.

Det finnes veldig mange ulike teorier, metoder og tips til hvordan du kan nå dine mål, enten det er i jobbsammenheng eller privat. Alle disse metodene kan se veldig ulike ut, men det er noen ting som går igjen. 

Merkes-gründerne Gry og Thorbjørn har jobbet med endring og utvikling både privat og i jobbsammenheng i over 20 år.

Vi har prøvd, feilet og testet det meste over 20 år. Vi har forsøkt fantastisk mange forskjellige metoder og strategier for å jobbe mot våre mål, både privat og i jobbsammenheng. Vi oppdaget at det er noen metoder som fungerer veldig mye bedre enn andre.

Dette lærte vi av, og vi har laget vår egen Merkesmetode som hjelper oss og våre kunder å nå sine mål. Vi vil gjerne fortelle om hva som gjør den unik, og hva som gjør at den fungerer så godt med å hjelpe folk å nå sine mål.
— Gry og Thorbjørn, gründere
toughest_oslo_final.jpg

En metode hjelper deg med å gjøre de riktige tingene i riktig rekkefølge, men den er også et hjelpemiddel til å huske på alle elementene du må ha med deg i ditt arbeid. Ofte er den gjennomprøvd av andre før deg slik at du kan være tryggere på at den faktisk fungerer. Husk at de ulike metodene gjerne har ulike utgangpunkt og formål, slik at ulike metoder kan gi ulikt resultat.

Vi ville lage en modell som ikke var veldig komplisert. En metode alle kan bruke. Den skulle fungere i helt vanlige liv, og det skulle ikke være nødvendig å ha gått på noe kurs i forkant for å kunne bruke den. Samtidig skulle den være så innholdsrik at den får med seg de viktigste elementene og kan brukes i flere situasjoner.  

Innhold i Merkesmetoden

  • Du må vite hva du vil for å kunne bestemme i ditt eget liv. Vær bevisst dine ønsker og mål.

  • Du kan påvirke din egen motivasjon. Hvordan kan du ville gjøre det du må gjøre for å nå ditt mål?

  • Gjør de riktige tingene i riktig rekkefølge. -Det avgjør din utvikling.

  • Ikke slutt! Sikre kontinuitet i arbeidet ditt.

  • Det praktiske arbeidet som må gjøres.

  • Evaluering av hva har du fått til!

De neste dagene denne uken blir det publisert et nytt blogginnlegg om hvert tema. Vi håper du følger med, og gi oss gjerne kommentarer slik at vi kan lære av dine meninger..