Fire barneselskap helgen før Birken

... Vi sitter og planlegger barnebursdag for tvillingene og for at det ikke skal kollidere med de andre barna i barnehagen, velger vi søndag 23 august som dagen for feiringen. Vår eldste sønn har bursdag den 26 august og jeg og Thorbjørn skal sykle Birken og Ultrabirken helgen etter. Dette går jo ikke i hop! Uken er for hektisk. Hva om vi legger eldste sønns bursdag samme dag som tvillingene. Vi har jo alt utstyret oppe og huset er jo forholdsvis rent og ryddig. Ja, hvorfor ikke! Vår eldste datter ser på oss med bedende øyer, kan ikke jeg også få ha en fest da. Ja, hvorfor ikke! Tre eller fire fester det er jo det samme det…. :-) Ta rotta på tidsklemma….. :-)
Alle fire barna vil ha badeselskap og det skjønner jeg godt. Vann er gøy! :-) 

Alle fire barna vil ha badeselskap og det skjønner jeg godt. Vann er gøy! :-) 

Det er veldig mange som snakker om tidsklemma som småbarnsfamilier er i. Jeg må innrømme at jeg som firebarnsmamma synes hele tidsklemmebegrepet er tull og tøys.  Du kan planlegge tiden din slik at du ikke blir klemt av oppgavene du skal gjøre. Du kan selv velge hvilke oppgaver som skal prioriteres som gjør at du blir fornøyd. Her er vi tilbake til målet som gir energi. Se forrige blogg. :-)  For oss er det viktig at barna får feiret bursdagene sine og at vi får syklet Birken og Ultrabirken. Ved å spørre barna fant vi ut at å ha tre barnebursdager på søndagen og et badeparty for eldste datteren på fredag, så ble alle glade og fornøyde. Det var den beste løsningen for oss. :-) For meg er det å viktig å lage pustehull i hverdagen hvor dampen etter fire barneselskap kan komme ut. Dette må ned i kalenderen ellers blir det ikke gjort. Jeg har sørget for at mandags morgen etter barna er kjørt til skole og barnehage er rolig. Da kan jeg puste ut. :-) 

Det er ikke farlig å ha det travelt og mye å gjøre!
Sykkeltur er alltid pustehull i hverdagen for meg. :-) Dette gir energi :-) 

Sykkeltur er alltid pustehull i hverdagen for meg. :-) Dette gir energi :-) 

Min oppfordring til alle stressa småbarnsforeldre er å finne ut hva som gir deg energi og sett av tid til å gjøre det. Prioriter disse tingene som du verdsetter. Hverdagslivets små oppgaver har jeg erfart at har en snedig tendens til å løse seg uansett. :-) 

Dette er min klesskuff. Jeg bruker heller tid på å være med barna eller å  sykle og trene enn å brette klær. Det er min prioritering. :-) 

Dette er min klesskuff. Jeg bruker heller tid på å være med barna eller å  sykle og trene enn å brette klær. Det er min prioritering. :-) 

Husarbeid bruker jeg minst mulig tid på og forsøker hele tiden å effektivisere det husarbeidet jeg må gjøre. Som dere ser av bildet over så bruker jeg liten tid til å brette klær. (Ps jeg kjøper ikke klær som må strykes) Vi sorterer klærne rett i bokser fra tørketrommelen og barna har ansvar for å legge klærne sine på plass i skapet sitt. Det fungerer for oss og vi sparer mye tid. Vi har også en boks med ulike vaskemidler og kluter i hver etasje slik at når ting skal vaskes trenger vi ikke å løpe rundt i hele huset for å finne utstyr, men kan vaske der og da.  Og så  har vi fått en støvsugerobot og en vaskegulvrobot. De er gull verdt når vi nå skal ha fire barneselskap på en gang. De vasker og støvsuger rom for rom med glad og happy stemme mens vi andre kan rydde. Med fire barn og en valp i hus er det mye rot som genereres i løpet av en dag. Jeg tar stort sett alltid med med en ting eller to i den retningen det skal. Da blir det ikke så mye å rydde i en engang når du tar litt om gangen. Ok,- noe tid må jeg bruke på rengjøring men jeg prøver hele tiden å finne måter å gjøre det mest effektivt fordi å rydde hus gir i hvert fall ikke meg energi. Tenk på huset og husarbeidet slik du ville tenkt effektivitet på arbeidsplassen din.

Med Emma, vår eldste datter brukte jeg både masse energi og penger på å gjøre selskapet best mulig. Hun var da ett, to, tre år og husker jo ikke så mye fra disse selskapene nå.  Nå har vi fire barn og jeg har erfart at har du pølser, is og kake så er barna fornøyde. Vi bruker mye frukt i barnebursdagene og frukttrollet som det er bilde av over er svært populært. :-) Fruktpunsj  i en svær bolle i stedet for brus er også en slager. Og spesielt hvis barna selv kan få være med å bestemme hvilken frukt som skal oppi og kutte opp frukten selv. Ta barna med på råd, ofte har de geniale ideer... og fantasifulle som ikke nødvendigvis trenger så masse ressurser og penger. :-) Det er disse bursdagene barna husker. :-) 

Denne helgen ville vi i vår familie ha fire barneselskap, jeg og Thorbjørn ville ha en langtur på sykkel, Mats og Emma ville gå i bursdagselskap. Vi løste dette med å planlegge, prioritere oppgavene og få inn barnevakt. Alle får gjøre det de vil.... ta rotta på tidsklemma. :-) 

Planlegg, prioriter og gjør oppgavene, så kan du ha så mange barneselskap du orker. Ta rotta på tidsklemma. :-)