Praktfulle og utfordrende Transøsterdalen

Transøsterdalen er det mest utfordrende, spektakulære og tekniske rittet jeg noen gang har vært med på
..............................................1.dag/ 2.dag /3.dag
Høydestigning................. 831m /1528m/2304m
Avstand...................................57,4/80,40/120,86
Tid....................................2:30:30/4:01:01/6:33:28
Gjennomsnittshastighet..............22,9/28,0/18,4
Makshastighet.................................53,9/63,3/61,8
Glade for å være i mål 1 dag og på 2 plass i vår gruppe. 

Glade for å være i mål 1 dag og på 2 plass i vår gruppe. 

Transøsterdalen er et 3 dagers terrengsykkelritt hvor  første dag er på 55 km. Neste dag er på 80 km og 3 og siste dag er på 120 km. Hver dag med en deilig andel sti og terreng.  Jeg hadde aldri før vært i ritt og konkurranse over mer enn en dag og maks i 5 timer.  Dette var min store test på om jeg selv hadde styrke og ikke minst motivasjon og vilje til å gjennomføre alle dagene.  Og dette kunne jo fort også bli en ny test på forholdet og samholdet mellom meg og Thorbjørn ;-)  Vi syklet som MIX to - manns lag over 80 år og som Team MERKES.  To personer med ulike styrker og utgangspunkt men med samme mål.  

Vårt mål var å gjennomføre alle tre dagene med stil! :-)

Første dag var kun 55 km og de fleste startet i et raskt tempo, - selv om alle visste at det var to tøffe dager til.  Det er lett å bli revet med når starten går. Denne etappen var også den med det letteste terrenget.  Kupert,- men på raskt underlag med noen deilige stipartier og flott natur med høy puls blir karakteristikken på denne dagen.:-)

Første delen av etappene var ofte stigende grusparti opp til terrengdelen :-)

Første delen av etappene var ofte stigende grusparti opp til terrengdelen :-)

Dagen etter varmet vi opp med å sykle fra hotellet ned til startområdet, 20 km nedoverbakke. :-)  Beina kjentes bra ut. Feltet startet litt roligere denne dagen og vi ble liggende midt i feltet. I løpet av disse 80 km skulle vi over to fjell med flott natur. På denne etappen var det mer sti, og det var utrolig flott sti. Fulldemperen kom nok en gang til sin rett i terrenget.  Da gikk det unna og spesielt i nedoverbakkene - det var på disse partiene at vi gjorde det best. På gruspartiene og flatene ble det tyngre og laget fra UCK dro i fra der.. De hadde for mye watt i tråkket. :-) Vi var glade så lenge vi klarte å ligge på hjul.
Dag to ble dessverre mye tyngre enn den burde vært da vi gikk tom for drikke og det var fortsatt 3 mil igjen.  På den siste drikkestasjonen litt over en mil før mål så fylte jeg cola (som var det eneste de hadde igjen) på drikkesekken.., ikke spesielt lettdrikkende, men vi kom oss da i mål :-)  
I mål og utrolig glade over en fantastisk etappe med utrolig nydelig natur og stipartier. Det er vanskelig å nevne en spesiell naturopplevelse fordi dette var ett ritt hvor hver dag tok naturen pusten fra en. :-)  

Belønningen for vel gjennomført 2 dag er sjokolade massasje. Første gang ever..... :-) 

Belønningen for vel gjennomført 2 dag er sjokolade massasje. Første gang ever..... :-) 

Min kjære hadde booket sjokolade massasje for oss begge to og det skal jeg love deg var deilig for en utslitt kropp. Støl i kroppens muskler og gnagsår både her og der. På dette tidspunktet var jeg usikker på om jeg i det hele tatt hadde krefter nok til å gjennomføre dag 3 som jeg visste var den hardeste av dem alle. 11 mil på sykkel gjenstod. Etter massasje var det middag og jeg sovnet før hodet landet på puta kl 2130. Helt utslitt. 

Starten på dag 3. Den lengste og hardeste dagen. Konsentrert og glad for å være i gang :-)  (nr 40) 

Starten på dag 3. Den lengste og hardeste dagen. Konsentrert og glad for å være i gang :-)  (nr 40) 

3 dagen var den lengste og mest krevende etappen. Vår plan var å ta det rolig i starten og disponere kreftene så godt som det lot seg gjøre. Kroppene var slitne etter to tøffe dager. Men dette glemte vi fort da vi startet. Nye utfordringer og fantastisk natur. Tøffe utforkjøringer og spektakulær utsikt. Snø og flott landskap. Det var herlig å ha tid til å se seg rundt og samtidig vite at vi presterte bra. Alle var slitne.

På vei opp mot toppen, 1000 meter over havet og snø. :-) 

På vei opp mot toppen, 1000 meter over havet og snø. :-) 

Thorbjørn hadde Go-Pro kameraet på styret og vi fikk filmet den første lange nedkjøringen, nesten 1 mil nedover. Filmen slutter litt brått fordi det ikke var mer batteri igjen. :-)  

6 km før mål faller jeg og slår kroppen hardt. Jeg er sjeleglad for at jeg hadde en ordentlig hjelm. Hadde jeg ikke hatt den hadde jeg vært på sykehus nå. Så alle sammen, BRUK EN GOD HJELM!!! Balanse og konsentrasjon ble helt borte vekk og jeg brukte antakeligvis 15 min mer enn det jeg ville brukt uten dette fallet. 

Med skrubbsår og kul i pannen var både teknikk og driv borte...  Jeg syntes så synd på meg selv :-(

Med skrubbsår og kul i pannen var både teknikk og driv borte...  Jeg syntes så synd på meg selv :-(

Det vi etterhvert skjønte var at arrangøren hadde forlenget løypa med 10 km. :-) Og da med singeltrack. :-) Hadde jeg vært mer opplagt og uthvilt hadde dette bare vært helt supert. Der og da slet jeg med motivasjonen.

I MÅL!!!!! Å HERREGUD JEG ER GLAD!!!!!!! :-) 

I MÅL!!!!! Å HERREGUD JEG ER GLAD!!!!!!! :-) 

Jeg var så lettet og så glad da jeg så mål at jeg holdt på å felle en tåre. Jeg har aldri prestert lignende før og det var gøy å se på resultatlisten hvor jeg ville vunnet klassen min med en time til neste dame. Vi kom en fortjent 2 plass i klassen vår og det er vi super fornøyd med. 

Vi kommer tilbake til Tynset og Koppangs flotte natur om ikke lenge. Makan til skjønn natur!!!