lekegrind i romeriksåsen

Livet er til for å lekes :-) Også for oss over 40 ;-) Og i disse dager er min lekegrind Romeriksåsen, nærmere bestemt terrengdelen av Raumerrittløypa

Det er to uker til Raumerrittet og jeg har trent og trener mer terrengsykling enn det jeg har brukt å gjøre.  Samtidig er det det første rittet i sesongen så jeg er spent på hvordan det kommer til å gå.  Det å ta seg tid til å kjenne på følelsen av spenning og glede seg på en gang. Det er like deilig hver eneste sesongstart. 

Raumerrittet er et av de klassiske terrengsykkelrittene og jeg har syklet det noen ganger før både alene og i lag sammen med mannen min.  I år skal vi også sykle som lag den lengste distansen som er 79 kilometer langt. Start og mål på Hellerudsletta i Skedsmo.  Jeg planlegger med at rittet har tre deler.  

Den første delen er en stigende asfalt strekning på omkring 2 mil. Her er det om å gjøre å holde posisjon i startfeltet, komme godt i gang med rittet og forsøke å spare litt krefter.  Det er ikke mulig å vinne rittet på denne delen, men du kan fort tape det...  

Neste del er et variert og gøyalt grusparti.  Det starter med en drøy oppoverbakke fra Aas Gård og slutter i en like drøy nedoverbakke fra Engelstadvangen til Gimlidammen.  I dette gruspartiet er det på tide å sykle det kroppen orker.  For meg er det denne delen (kanskje bortsett fra innkjøringen mot mål)  som har størst fartsfølelse.  Bare vær litt forsiktig og hold avstand i nedkjøringene slik at det ikke skjer noen ulykker.  

For meg starter den siste delen ved Gimlidammen.  Jeg synes at dette er det morsomste terrengpartiet i de rittene jeg sykler i løpet av en sesongen.  Det er blanding av sti, fart og bakker, både opp og ned.  For meg handler det her om å få flyt, holde farten oppe og bruke minst mulig krefter.  Hvis det blir for mye stress her så kan jeg lett miste rytmen og da bruker jeg masse krefter og strever mer enn jeg klarer å sykle fremover.  Det er av og til litt kø, så husk å være hyggelige med hverandre.  Smil og hils :-)  Terrengpartiet er to deler, med et grusparti i mellom.  Så du er ikke helt ferdig etter den første terrengdelen.  

Den siste delen som jeg ikke planlegger med.... er ca 10 km fra terrengpartiet til mål.  Da er det bare å trekke ned rullegardinen og gi det kroppen har.  Om litt er det målgang, mat og hvile :-)  

Mestringsfølelsen etter et marratonterrengritt som Raumerrittet er ubeskrivelig. Jeg elsker den følelsen og den første gangen var kanskje den beste :-) 

Med fire aktive barn hjemme er det deilig å komme ut på en langtur i skogen. Barnevakt var booket, rundstykker var kjøpt fra Jessheim Landhandleri og nytrukket kaffe på termos :-)  Alt klart for en deilig dag. Foreløpig lavt konkurransefokus. 

Foreløpig fin og ren med ny sykkel :-)  Selv mine italienske håndlagde sykkelsko er rene.  Det er lov å pynte seg på sykkel også :-)

Foreløpig fin og ren med ny sykkel :-)  Selv mine italienske håndlagde sykkelsko er rene.  Det er lov å pynte seg på sykkel også :-)

Den første delen av terrengpartiet er lett kupert, i dag var det litt sølete men ikke noe problematisk.  Det var fint preparert med grus og klopper.   

Opp med blikket og gode tråkk, det gir god fart og godt driv i løypa. Kloppene er på plass. Dette er bra :-) 

Opp med blikket og gode tråkk, det gir god fart og godt driv i løypa. Kloppene er på plass. Dette er bra :-) 

Det er noen bakker, både opp og ned.  Da kan det være viktig å følge med og ikke sykle på trær.  Hvorfor får du se i slutten av denne lille videosnutten. :-) 

Mot slutten av det første terrengpartiet så blir stien flatere og lettere å sykle før den går over til grusvei. 

Det er gøy å sykle terreng og spesielt når jeg får flyt i syklingen. Da føles som om sykkelen danser på steinene.  Det er deilig å være i skogen og kjøre teknikk men det er også herlig å komme ut på grusvei og virkelig får vind i hjelmen. Vi var oppi 40 km/t. :-)     

Vi tok et velfortjent rundtstykke og kaffe stopp ved Ringdalshytta før vi tok fatt på den siste terrengdelen og hjemreise.  

Vi har sendt sms til barnevakten om at vi blir litt senere enn planlagt...  

Vi måtte forte oss for å komme hjem til barn og avløse barnevakten.  Da ble jeg ekstra ivrig og endte dypt nedi gjørma..  :-)  

Gjørmebad må man regne med. Godt at det bare var den ene siden. 

Gjørmebad må man regne med. Godt at det bare var den ene siden. 

Tilbaketuren fløt enda bedre, slik er det ofte når jeg har vært en stund på sykkelen så løsner jeg liksom litt opp.  

Jeg har planlagt fire turer til her før rittet.  To litt kortere på kveldstid i ukedagene og en ny langtur neste søndag.  Da er det meldt enda bedre vær og jeg gleder meg :-)   

Jeg skulle ønske at enda flere tok sykkelen med seg i skogen og trekker ut en gratisbillett til Raumerrittet av de som deler denne bloggen eller FB statusen.

Jeg håper å se deg i skogen :-)