- konkurranseforberedelser og sykkelolje om morgenen ;-)

Mitt treningsår er stort sett delt i fire deler. En rolig periode fra september - oktober, en kapasitetsperiode fra november til mars, konkurranseforberedende fra april til mai og konkurransesesong fra juni - august.  

Nå er jeg i overgangen fra konkurranseforberedende til konkurransesesong..  og det meste dreier seg nå om å være så godt som mulig forberedt til datoene rittene går.   Alle har en dårlig dag og med 8 - 10 konkurranse i løpet av sommeren kommer jeg til å ha flere...., men jeg forsøker å gjøre dem så få som mulig.

Jeg er så heldig å ha en mann som har samme treningsinteresse som meg. Det var forresten noe vi bestemte oss for ;-)  
- På forrige sykkeltur sammen opplevde vi at kroppene våre responderte ulikt.  Jeg synes at kroppen føles lett og musklene fungerer fint, men har trøbbel med å komme opp i konkurranse puls.  Jeg sliter også med allergi så jeg forsøker alle mulige triks for å slippe unna...   Thorbjørn opplever at bena er tunge og stivner av melkesyre.   
Så vi velger litt ulikt opplegg de neste ukene.  Begge har fokus på teknikktrening i skogen og rolige sone 1 turer.  Jeg kommer til å forsøke noen drag med høy puls, mens Thorbjørn kommer til å ligge under terskel.  Det blir spennende å se hvordan  kroppen fungerer og resultatene blir på konkurransedagene :-)  

Oppkjøring til konkurransesesongen er i gang og nervene begynner å komme... dette er en spennende tid

Terrengsykkelrittet er Thorbjørns første ritt, om to uker...  han er ganske spent ja .. ;-) Det er super TopSecret og ruten blir ikke offentlig før dagen før.  - Fordelen er jo at det alltid blir lovet godt vær ;-)  Thorbjørn sykler som vanlig to runder og bruker alltid å ha trøbbel med å fullføre innenfor maks grensa, ..  det blir vel ikke lettere i år om vi skal stole på det løypebyggerne sier ;-)  

I år er løypa enda litt lenger enn i fjor, og siste halvdel av løypa er mer krevende og veldig kupert.Som nevnt tidligere så får vi noen nye utforpartier i år, hvorav ett er litt mer teknisk, men det er mye bra flyt! Og veldig mye morsom utforkjøring! Og med den morsomme utforkjøringen følger det selvsagt noen fine og tildels harde klatringer.

- ja, ja...sees på søndag sier jeg ,-)  

 

Raumerrittet.jpg

6. juni er mitt første ritt er Raumerrittet.  Rittet er 79 km og  seedingritt til Birken.

Vi stiller som team, jeg og min kjære Thorbjørn, i nye drakter for Merkes. Vi har vært med to ganger tidligere som team. (Første gangen holdt vi nesten på ende opp som skilt pga dårlig kommunikasjon,:-) I fjor gikk det veldig bra og spesielt godt i forhold til hvordan vi kommuniserte og syklet sammen. Vi endte opp med tredjeplass i mixed gruppe. I år skal vi gjøre det like godt og helst bedre!

Raumerrittet er tredelt, første del er jevn stigning på vei, før det går over i et grusparti. Gruspartiet starter med en drøy oppoverbakke fra Aas Gård, derfra er det før terrengdelen.  Den siste delen er absolutt den morsomte og der hvor jeg har størst potensiale for å forbedre meg til i år.  I fjor tapte jeg mye tid her.  Jeg har trent godt på teknikk og skal fortsette med det.  Jeg har også bestilt en ny lekker (og funksjonell) sykkel fra NOR Bicycles.   Så i år håper jeg å holde større hastighet også gjennom terrengpartiet :-)  
I og med at dette blir mitt første ritt, er det også en test på hvordan treningen gjennom vinteren har vært... 

Farrisrunden er lørdag 13 juni  i Larvik og da stiller vi i forskjellige grupper, begge stiller i laget Blue Energy Bike Team.  Selv om dette er et kortere ritt, bare 67 km, opplever jeg at jeg ikke har fått helt tak på dette rittet.  Dette rittet er mer oppstykket og kuppert, her skal en virkelig følge med i temposkiftene for å henge med gruppa eller hente inn neste gruppe :-)  Jeg er veldig spent på hvordan det går denne gangen. Thorbjørn har lovet meg en overraskelse om jeg kommer på pallen i min gruppe :-)

TransØsterdalen er i ferd med å befeste sin rolle som et av Norges tøffest og morsomste terrengsykkelritt. Sjøl kald nordavind og snøbyger kunne ikke ta bort sykkelgleden hos dem som var med i juni 2014

TransØsterdalen er ett tre dagers ritt, hvor første dag er 55 km, andre dag er 80 km og tredje og siste dag er 110 km.  Jeg er veldig spent på å finne ut hvordan kroppen reagerer på tre dager med ritt. Det blir første gang jeg sykler ritt i tre dager i strekk. Da må alt planlegges annerledes,- taktikk og utstyr må holde helt til mål i Koppang :-) 

Jeg både elsker og hater juni - :-) Mest elsker, det er den første måneden med konkurranse og jeg elsker konkuranse og lukten av sykkelolje om morgenen :-) Hater fordi jeg er så utrolig spent på hvordan kroppen fungerer.. Juli derimot er mye mer rolig .... :-)