Det store steget....

Jeg har tatt det store steget fra å ha en trygg jobb som rådgiver i NAV til å bli selvstendig næringsdrivende uten sikker inntekt og usikker fremtid. Jeg er nå daglig leder av Merkes. Det er noe av det modigste jeg har gjort. 

Dette har slett ikke vært noe enkelt valg, men for meg et nødvendig valg. Jeg vil jobbe med trening, kosthold og livsstilsendring! 

Bortsett fra min familie, har dette vært min hovedinteresse de siste årene og spesielt etter at tvillingene ble født. Etter fire fødsler, får man et særegent forhold til sin egen kropp. :-) Matgleden har kommet over tid med mer mestring. Treningen skal være til nytte, jeg vil leke med barna, løpe om kapp, bære handleposer inn fra huset. Jeg er også en aktiv terrengsyklist og dette gir meg mye lek og utfordringer. I tillegg til har jeg erfaring fra 16 år med rådgivning og motivering av personer med helseutfordringer. Dette har gitt meg en unik kompetanse innen rådgivning, motivering, planlegging, trening og kosthold. For å utvide min kompetanse ytterligere valgte jeg å ta mer utdannelse for å bli PT og kostholdsrådgiver. Jeg er ferdig i mai i år.

Det som har gjort dette til et vanskelig valg har vært min egen usikkerhet. Er dette noe jeg vil klare? 

Min mor ble alvorlig syk i fjor og døde 66 år gammel. Min far ble 62 år. Jeg innså at jeg i en alder av 41 år begynte å få liten tid til virkelig å gjøre det jeg ville her i livet. Min kjære Thorbjørn stilte det essensielle spørsmålet på en date : Hva er det som stopper deg? Nei, stopper meg?? Hva om det går galt? Hva er det verste som kan skje? Thorbjørn så på meg med smil om munnen. Det verste er vel at jeg ikke får noen kunder og må gå tilbake til en rådgiverstilling i det offentlige et sted. Ja'men, det er ikke jo ikke så ille. Åh herregud, dette er jo noe jeg KAN gjøre hvis jeg VIL. Ja, JEG VIL!! Den lykkefølelsen jeg hadde da det gikk opp for meg at dette er virkelig noe jeg kan  gjøre, har jeg aldri kjent tidligere. Hodet holdt på å eksplodere.  

Siden denne samtalen har følelsene for vårt prosjekt vært mange. Lykkefølelsen veksler med engstelsen for å ikke makte og utålmodigheten for å gjøre alt på en gang. Jeg har innsett at jeg absolutt må bli flinkere til å planlegge før iverksetting. Det har vært frustrasjon underveis. Så mye nytt det var å tenke på. Aksjeselskap- enkeltmannsforetak, regnskapsfører, firmaattest og styre, Brønnøysund, markedsføring (for meg som er vant med at sakene bare kommer, er dette en svært snedig tanke at jeg nå må markedsføre meg selv som et produkt), intensjonsavtaler og kommunikasjon med samarbeidspartnere og blogg..... himmel og hav :-) 

6 februar var første hele arbeidsdag som daglig leder av Merkes og dette var den merkeligste dagen jeg har hatt på lenge. Det at jeg nå skulle planlegge dagen selv og kunne velge hva som var viktig for firmaet og meg. Den følelsen av frihet samtidig med en undring om det jeg nå gjorde var rett. Midt på dagen etter noen kopper kaffe, begynte nettet å gå utrolig sakte. Sol ute og fatbike i garasjen. Lurte på hva jeg skal gjøre......

(PS. Pass på å ikke ødelegge skisporene :-))

(PS. Pass på å ikke ødelegge skisporene :-))

Deilig og frihet til å velge selv. Dette var bare helt skjønt. :-) Barna kom hjem til en fornøyd mamma den dagen, som plystret og trallet.... 

Det jeg ikke var forberedt på var alle dokumentasjonskrav. Firmaattesten gikk noen runder frem og tilbake fra Brønnøysund til meg. Revisor og regnskapsfører og regnskapssystem? Javel,  må jeg ha det? Og innkallelse til Skatt Øst for kursing har jeg også fått. Her er det bare å melde seg på kurs. Det er uten tvil mye jeg har å lære. Men firmaattesten fikk jeg nå da til slutt og er blitt daglig leder av MERKES. :-) 

Og samme dag som firmaattesten var på plass så begynte telefon selgerne å ringe... Jeg har hatt store vanskeligheter med å si nei, men det skal jeg love deg blir bare lettere og lettere. :-) 

Veien til å etablere Merkes blir lang og spennende og den har så vidt startet :-)  Nå er det bare  å jobbe videre med blogg, logo, innhold i tjenestene i MERKES, bli ferdig utdannet PT og kostholdsrådgivere og komme på pallen i terrengsykkelkonkurransene. Det er mye arbeid som gjenstår :-)