Er kostholdet virkelig 70% av resultatet?

Er kostholdet virkelig 70% av resultatet?

Et godt kosthold og god aktivitet er viktig for alle - uansett om vi skal ned i vekt eller vil beholde den vekten vi har. Det som er viktigst å tenke på for deg som vil ned i vekt er hvordan du kan beholde den nye vekten din.

Read More

En drøm om å skape det perfekte treningstilbudet!

 
Etter flere år som faste kunder forskjellige treningssentre. Mengder av timer med egentrening, klubbtrening og personlig utvikling - i kontinuerlig kamp mot tidsklemma og dørstokk mila. Så ville vi bruke vår erfaring til å lage noe bedre!
— Gry og Thorbjørn - gründere av Merkes.

Etter en vanskelig periode i våre liv med flere dødsfall i nær familie pratet vi mye om hva som var viktig i våre liv. Bestemte vi oss for tre år siden å starte eget firma og jobbe for å hjelpe andre mennesker til å nå egne mål.

Det forteller vi mer om i denne filmen.

I jobb, men også utenfor jobben. I vårt eget privatliv - med familie, trening og alle andre ting som vi gjerne vil få tid til. Har vi jobbet strukturert med endring og arbeidmetoder for å nå våre mål. Samtidig har vi brukt mange timer på trening og testet de fleste treningstilbud. Mye er veldig bra, men det kan gjøres så mye bedre. 

Derfor ville vi lage et tilbud som vi selv skulle ønske at det var.  Det beste fra prestasjonsøkning i idrett og næringsliv sammen med metoder fra treningssentre og personligutvikling. Her er noe av det vi har laget til nå. 


Utvikling som Merkes

Riktig utvikling skapes ikke tilfeldig. Det handler om at de riktige tingene gjøres på riktig måte i riktig rekkefølge. Så for å nå dine mål er det ikke nok å ha gode treningsøkter - men de må være riktige i forhold til alle dine andre treningsøkter og alt annet du gjør i din hverdag- og mot ditt mål.  Og slikt er det stort sett bare aktive idrettsutøvere eller næringsliv som jobber i dag. Dette ville vi ta med oss og gjøre tilgjengelig for vanlige privatkunder. Derfor får også alle våre kunder sin egen Merkesbok med sin personlige plan, ikke bare for vår trening, men for hvile, kosthold og egentrening. Alt det som skal til for å lykkes på en god måte. 

 

Endring skal være gøy

Det er viktig å ha det gøy.  Derfor er et av våre arbeidsmål "livet skal lekes".  Det å ha det gøy er den viktigste kilden til motivasjon som er avgjørende for å få til alt arbeidet som må gjøres. Så om du ikke trives med treningen og arbeidet som må gjøres så må vi forsøke å endre på noe slik at det igjen blir morro! 

Vi tilbyr også spesielle program til ulike utøvere eller behov. Enten det er opptrening etter skade eller trening mot konkuranse. 

 

Endring som fungerer i hverdagen

Med erfarne trenere som har ulik livserfaring, bakgrunn og kompetanse så kan vi ikke bare gi råd om hvordan de ulike øvelsene skal gjøres, men også foreslå ting som virker i ekte liv for vanlige mennesker med jobb og familie. Fordi det er ikke det som skjer på treningssenteret som er viktigst, det er alle de andre timene som betyr mest. Derfor vil vi alltid bruke tid på hva du bruker din tid på - når vi ikke er sammen. 

 
7.png

Trening som Merkes

Hos oss er det trenere som vi selv ville brukt. Trenere med masse treningskompetanse og erfaring med hva som virker. Ingen kunder får et standard program, men vi starter på nytt hver gang med hver kunde og lager løsninger som er tilpasset dine muligheter og behov.  

Og vi har trening der det er best for deg, enten det er hjemme - ute - i studio eller på jobb. Så har vi helt egne individuelle løsninger, fordi ingen er like  

 
8.png

Studio med alle muligheter helt nære og privat

Personlig trening skal være personlig.  Det skal handle om deg og din trener. Det skal være effektivt, med riktig utstyr og muligheter som gjør at du får mest mulig ut av den tiden du bruker med din trener. Samtidig skal du føle deg trygg og ivaretatt.  Derfor har vi egne rom med ulikt utstyr hvor kun du og din trener er når du arbeider mot dine mål.

 
10.png

Et helhetlig perspektiv

Vi har et helhetlig og nytt perspektiv hvor vi ser på alt som må til for å nå dine mål. Derfor tilbyr vi også kostholdsveiledning, coaching, planlegging og behandling i tillegg til treningsveiledning.

Triggerpunktbehandling kan være svært effektivt for å løse opp i langvarige eller kroniske smerter og redusert bevegelighet i muskulaturen. Det kan oppnås både gjennom massasje eller, for å komme enda dypere og få bedre effekt, - ved hjelp av nåler- dette er målet med IMS.Vårt kundeløfte holder vi fast ved:  vi skal ikke ha de største lokalene, vi skal aldri være dyrest men vi skal bli best! 

Videre planer!

Fremover så kommer vi til å jobbe enda mer for å ytterligere forbedre vår personlige oppfølging. Her er det fortsatt ting vi kan bli bedre på og kommer spesielt til å sikre oss at flest mulig av våre kunder når sine mål.  Derfor kommer vi til å innføre det som et kvalitetsmål i vår drift. 

Vi kommer også til å jobbe med en løsning for kurs og veiledning på internett.  Vi opplever stadig pågang fra personer fra andre steder i landet som gjerne vil ha hjelp av oss. Og det skal vi få til! Vi planlegger med å starte opp med dette i løpet av november. Så her er det bare å følge med.

Et år i Merkes AS

 
Thorbjørn har hjulpet barna med leksene og nå er de stukket av 😂 Da er det å ta fatt på leverandørforhandlingene 😁 @thorbjornmerkesdal #merkesas #livetskallekes #tarottapåtidsklemma
— Merkes Instagram for ett år siden...

Ganske nøyaktig for ett år siden startet vi begge i fulltid i Merkes AS.  Vi hadde etablert firmaet en stund før det, men ikke tatt det store steget å si opp våre faste jobber.  Jeg ble minnet på det i morges da Facebook minnet meg på instagram bildet.

En hektisk og rotete hverdag med en drøm i sikte.  - Av og til virket det litt som et mareritt, eller ihvertfall en veldig usikker drøm.  Med fire barn, hus og hytte - har vi som alle andre en privatøkonomi som ikke tåler veldig store sprell.  Vi hadde ryddet unna utgifter som vi klarte oss uten, satt igjen med en bil og var klar over at det ikke ble store ferie turer på oss fremover.  Og trodde at vi var klar for alt. Men det skal innrømmes at for begge to å slippe taket i de faste trygge rammene som en fast jobb er var mer skremmende enn hva vi hadde trodd på forhånd.  Noen har beskrevet gründerlivet som å hoppe utfor et stup og lære å fly mens man faller..  og slik føles det ofte. Vi gjør masse feil, må lære masse nytt og oppdager ting vi burde ha oppdaget for lenge siden...  
 

 
 

Men drivkraften - menneskene med ulike drømmer, ståsted og muligheter. Alle disse målene som nås skaper en fantastisk entusiasme og motivasjon som vi ikke hadde drømt om! Ekte glede! Kan noen tørke smilene av ansiktet våre :-) Dere gir oss og lærer oss så mye. Og for oss så er dette det livet skal handle om. Mennesker som jobber og lærer sammen.  På alvor, i gjensidig respekt - uten å tvile.

 Et fantastisk øyeblikk som betyr mye for oss :-) 

Et fantastisk øyeblikk som betyr mye for oss :-) 

Det er godt å bli minnet på hva som har skjedd når dagene går i ett. Når natt blir til dag og vi pusher 80 timers arbeidsuker og samtidig forsøker å fikse barn og familie på en god måte (to fotballkamper og to treninger denne uken - fikk ikke tid til to foreldremøter som vi burde ha vært på.. ) 

For et år siden satt Thorbjørn på gulvet i våre lokaler i vårt eget hus og jobbet med leverandører.  Da var vårt "12 måneders mål" å etablere Merkes som en viktig partner på personlig utvikling i vårt område og få egne lokaler. Vi er utrolig takknemlige for alle våre fantastiske kunder, våre ansatte - leverandører og venner som har hjulpet oss til å nå dette målet! Nå er ikke drømmen så marerittaktig lengre, det er lengre mellom de søvnløse nettene og urolige magene..  smilet sitter løsere og skuldrene er lavere ;-) Og vi er litt tryggere på at vi kanskje får beholde både hus og hytte fremover ...  

 

Dette var Grys Instagram post fra i går kveld.  Etter 15 timer med lek på jobb så var det greit å komme hjem noen timer før det starter igjen :-) Gry er på massasjeskole denne helgen og Thorbjørn tar med barn og hund til hytta for en fjelltur :-)  

#levsådetmerkes, #livetskallekes, #positivlivsendringsommerkes

Nå er vi ikke lengre alene - nå er vi flere :-) vi begynner å bli mange! Fantastiske ansatte og medspillere - vidunderlige bidragsytere hver eneste dag.  Så når vi fremover snakker om oss så er det ikke Gry og Thorbjørn lengre - det er Camilla, Berit, Kathrine, Andreè, Sven og ikke minst Tony og snart Frank alle som jobber for å nå andres mål :-) 

Vi har satt oss nye 12 månedersmål - neste september skal være 3 ganger så aktiv som denne september, vi skal bidra med utvikling som merkes til flere kundegrupper, vi skal ha et supert nett tilbud og vi skal ha flere lokaler. 

Vårt kundeløfte holder vi fast ved:  vi skal ikke ha de største lokalene, vi skal aldri være dyrest men vi skal bli best! 

Nok trening i en hektisk hverdag....

I en krevende hverdag med 4 barn, jobb, trening og alle aktiviteter som ellers følger med... har vi testet det meste av tips og rutiner for å få til så mye god trening som vi har lyst til.  Mye har feilet, men noe har vi fått til - og vi har blitt mye klokere på veien.  

Høsten er starten på det neste året - og nå er det på tide å lage rammene for en ny årsplan :-)

Det første vi gjør er å finne ut hvilke mål vi har.  Aktiviteter og opplevelser som gir oss energi og motivasjon til å følge planene våre! 

Våre mål for 2018: 

  • Birkebeinertrippelen - En flott konkurranse som varer hele året og gir vidunderlige opplevelser. Ski om vinteren, løp i juni og sykkel i august.  Det gir oss også en fin ramme for å periodisere årsplanen.
  • Transøsterdalen og Offroad Valdres på terrengsykkel.   Vi håper å få vært med på begge disse. Det er våre absolutte favoritt ritt ;-) Sosialt, flott sykling og nydelig natur. 
  • Offroad Finnmark 300.  Det som kommer til å være vår lengste tur på terrengsykkel.  En krevende tur som forutsetter gode forberedelser. 
  • Hinderløp.  Vi har ikke sett ut hvilke det blir men Barskingen og Toughest blir det nok :-)
  • Oslo Marathon - en fin løpetur i Oslo som ihvertfall Gry setter pris på :-) 
 

7 tips for en god årsplan som fungerer i din hverdag.

 
åre mål for 2018- Birkebeinertrippelen - En flott konkurranse som varer hele året og gir vidunderlige opplevelser. Ski om vinteren, løp i juni og sykkel i august. Det gir oss også en fin ramme for å periodisere årspl.png

Tips #1 - Ta utgangspunkt i dine egne mål, forutsetninger og muligheter.

Hvor mye trening trenger du for å løfte deg fra dagens nivå til det nivået som du har et ønske om å komme på.  Selv har vi et ganske godt grunnlag.  Derimot så krever det en del trening å løfte dette nivået til der vi vil. I gjennomsnitt kommer vi til å legge oss på 8 timer i uken i september, 10 timer i uken i november og 12 timer i uken i desember, januar, februar, mars og april.  I perioder med konkurranser eller i utesesongen så blir det fort noen uker med flere timer, da er det viktig å ha det litt rolig ellers. 
Med småbarn i familien er det ofte at planene vår endres.  Hvis vi ikke får trent så mye som vi vil en uke, så kaller vi det bare for en rolig uke og fortsetter med en av de harde ukene etterpå.

Tips #2 - Lag faste treningsavtaler og involver alle som må vite om det..  

Ukeplan.png

I en hektisk hverdag så er det nesten umulig å få nok kvalitetstrening gjennom spontane treningsøkter - sånn - "i kveld har jeg mulighet, stikker en tur til skogs". Jeg kan ikke huske at jeg de siste årene har opplevd en slik kveld...  ;-) Derfor må du tenke gjennom din egen hverdag. Hvordan er en typisk uke, ta med alle gjøremål - levering, henting, matlaging, jobb og skole, venner og sosiale ting må også være med.   Du har 168 timer i en uke :-)  Det bør være mulig å få plass til 8 - 10 timer med trening...  
For meg kan en typisk uke se slik ut.  Denne har 8 timer og må justeres i oktober.  Det blir sykling til og fra jobb, og det blir løping når barna er på fotballtrening. Tenk på denne treningen som avtaler du gjør med deg selv og alle andre som er involvert.  Avtaler du ikke skal bryte. 

Tips #3 - Legg konkurranser og faste treningsavtaler inn i en kalender.    

Trainingpeaks.JPG

De fleste har en familie eller jobb kalender som alle viktige gjøremål legges inn i. Enten det er en konfirmasjon, bryllup, barnas trening og henting og levering. Gjør det samme med din egen trening. Legg inn alle viktige konkurranser i god tid og legg din egen trening som gjentakende aktiviteter. Hos oss bruker vi en Google kalender for alle daglige gjøremål. I tillegg til det bruker vi Trainingpeaks for å legge inn trening og periodisering.  De fleste klarer seg godt uten et verktøy som Trainingpeaks - men har du tenkt å bli skikkelig god så anbefaler vi absolutt et slikt verktøy. 
 

Tips #4 - VAriasjon i mengde og intensitet

For å få god effekt av treningstiden må treningen varieres både i mengde og intensitet.  Vi klarer ikke å variere i ukedagene.. Det er de alt for hektiske til og da bryter vi med våre "faste" avtaler som vi er avhengige av. 
Derfor bruker i helgene.  En fast helg i måneden er det vi kaller for "Merkehelg" da trener vi mer, spiser sunnere og sover mer. Det blir som en ekstra konkurranse helg innimellom de andre.  Det vi da behøver å planlegge er denne ene helgen og hvilke aktiviteter vi skal gjøre da.  De skal enten vare i lengre tid eller ha høyere intensitet. Vi har den første helgen i hver måned som vår faste Merkehelg. Hvis det kolliderer med noe annet så er det bedre å flytte den enn å avlyse. 

Neste Merkehelg er den første i september - invitasjon til Merkehelg!

14333040_576545595851116_5781616237923178829_n.jpg

Tips #5 - Sett konkrete delmål og feire din fremgang.

Skriv små lapper på speilet hjemme eller lag en mer strukturert oversikt over ditt neste mål.  Det kan være at du innen 5 uker skal ta 120 kg i knebøy, 2 flere repetisjoner i pushup eller sykle/løpe 10 minutter fortere. Disse målene må være tidsbestemte og konkrete, slik at du virkelig vet om du når dem eller ikke.  Og feire deg selv når du når dem! 

Tips #6 - Vær realistisk

Det er veldig lett å sette mål som ikke kan oppnås i en travel hverdag.  Og det er bare dumt, det er ikke noe som fører til å så mye frustrasjon som det å ikke nå de målene du har satt deg.  Vær realistisk på hva du kan få til og nå målene du setter deg.  Hvis det etterhvert blir for lett så kan du justere målene oppover. 

 

Tips #7 - Lær av hva du gjør

Du bør gjøre det til en vane å tenke gjennom hva som funker for deg og hva som kan gjøres enda bedre.  En kjapp vurdering hver uke og en litt grundigere en gang i måneden eller annenhver måned. Hvordan lykkes du med treningen? Når du de resultatene du vil? Hva synes du er gøy? Hva vil du gjøre mer av? 

Facebook Post (2).png

Vi følger vårt eget program "Jeg vil bli skikkelig god" dette året og kommer til å blogge og dele aktivt om hva vi gjør og vår fremgang. Følg oss gjerne - spør om du lurer på noe eller kom med tips og kommentarer om ting som du har på hjertet. 

Synes du det er vanskelig å ha et bra kosthold i en stressa hverdag...... ? Det gjorde jeg også :-)

Med fire barn, hund og mann er det ingen tvil om at vi trenger mye mat og dagligvarer her i huset. Tidligere brukte vi mye tid på å handle og planlegge middager - og maten ble ofte kjøpt inn spontant og heller ikke så sunn som vi ville ha den. Det tok fort en time hver dag....Nå bruker vi toppen to timer i uken. En time i butikken og en time med stabling og frakting :-) Det gir masse tid som jeg kan bruke til akkurat det jeg vil :-) Og vi er blitt sunnere!!

Vi har prøvd det meste gjennom årene - også matkasser av alle typer, men det fungerer dessverre ikke. Vi ender opp med å bruke for mye tid i butikken enn det vi vil.  Derfor ender vi alltid tilbake til disse 5 tipsene.  Det fungerer for oss! 

Tips #1. 

21017647_10213525407266517_599175911_o.jpg

Et sunt kosthold starter med masse grønnsaker og frukt. Grønnsaker er viktig og vi sørger alltid for å ha nok grønnsaker og frukt i handlevogna. Derfor starter vi alltid med det - først oppi vogna skal det ihvertfall 1/3 av handlevogna med grønnsaker og frukt. Av ferske grønnsaker velger vi de som er best for sesongen. Gulerøtter er en slager året rundt hos oss, så noen pakker må med i vår vogn. Vi tar også med frosne grønnsaker. Det er ofte enklere enn ferske fordi de er ferdig kuttet og renset. Rett og slett litt "fast food" :-) Vitamininnholdet er gjerne det samme som ved vanlige grønnsaker. Det er lurt å passe på at det ikke mye iskrystaller rundt de frosne grønnsakenen for det tyder på at de har vært tint opp på veien. 

 

21014825_10213525409466572_1565366785_o (1).jpg

TIPS #2

Ha en fast runde i butikken. Hos oss vet vi at det er to til tre fiskemiddager, to middager med kylling og to middager med kjøtt. Og ihvertfall en restemiddag. Vi foretrekker grove fullkornsprodukter fremfor lyst brød og pasta. Vi trenger 6 store kartonger med melk :-) Og vi velger karbonadedeig foran kjøttdeig. 

TIPS #3

Gjør alle i familien kjent med runden i butikken. Til og med barna skal vite hva som ihverfall skal i handlevogna :-) Og vær snill om noe glemmes :-) 

 

TIPS #4

Husk å ta med litt kos også :-) Litt kos skal vi unne oss. Hos oss har vi to plater med mørk sjokolade. Vi vet jo med oss selv at disse to platene kun holder de første dagene og så er det tomt. Da er det viktig å holde handledagen hellig ;-)

TIPS #5

 FERDIG HANDLA :-)  En uke til neste gang :-) og masse tid til å gjøre det vi vil :-)

FERDIG HANDLA :-)  En uke til neste gang :-) og masse tid til å gjøre det vi vil :-)

Ha en fast dag i uken å handle på - og kun en dag.  Er det tomt så er det tomt. Dette kan være en vekker for store og små. Vi har en nugatti boks i uken og når den er tom så er det mange dager til neste gang det kjøpet nytt. Er det tomt for godsaker - iskrem eller øl - ja, så er det en uke til neste gang. Da får du stålkontroll over hva dere spiser i løpet av uken. 

Mandagen er det ofte tomt i butikken - og det litt stusselig å ha nesten tomt kjøleskap i helgen. Fredagene er det ofte lange køer av slitne folk som skal på hytta. Kanskje ikke så populært å komme med en overfylt vogn da:-) Torsdagen er den beste dagen for oss. Da slipper vi at lørdags godteriet ligger og frister i skapet for lenge ;-)

 
21014756_10213525405106463_2107807305_o.jpg

Vi kommer med bilder av mat og oppskrifter de neste dagene av hva vi har laget av denne handlekurven. 

Husk at det kan ta noen uker å få på plass de gode rutinene, så ikke bli skuffet om dere ikke får det til første uken.  Spør om dere lurer på noe - imens skal jeg få alt inn i bilen :-) 

 

Hvis du har noen tips om hvordan du skaffer mat og dagligvarer i huset og klarer å ha et sunt kosthold - eller ikke så skriv det gjerne i en kommentar. 

Sommertrening - enkelt og effektivt!!

Trening i ferien kan ofte være vanskelig å få til.  Langt borte fra sitt vanlige treningssenter og daglige rutiner - gjør at de gode vanene du har sklir ut og det blir mindre trening.  Og det er kanskje greit.  Ferie er ferie og da skal vi koble av!  Samtidig er det viktig å vite at muskler er ferskvare og det går dessverre ikke veldig lang tid før ditt nivå synker.  

Heldigvis er det ganske lett å vedlikeholde nivået gjennom sommeren.  Vi har samlet 3 filmer som viser deg noen øvelser som styrker hele kroppen, kan tilpasses alle nivå og gjennomføres når og hvor som helst! En gåtur, løpetur eller sykkeltur i tillegg til disse er det du behøver for å sikre din gode form gjennom sommeren. 

Disse geniale øvelsene styrker overkropp - både bryst, og rygg.  Det styrker mage, kjerne og armer og vi har lagt på rumpe og lår øvelser. Så med disse tre filmene får du de øvelsene som behøves for å trene hele kroppen gjennom sommeren. 


I denne videoen går vi gjennom hvordan du kan trene rumpe. Rumpa er vår største muskel og rumpen må trenes for å holde kroppen stabil og sterk. Her viser vi flere varianter av øvelsen seteløft som gir god effekt på lår, rumpe og kjerne. Dette er en effektiv øvelse for å få en spenstig rumpe og gir styrke til vår største muskel - gluteus maximus. Øvelsen er fantastisk fleksibel som kan tilpasses, og varieres slik at det alltid er progresjon og øvelsen kan utføres når som helst.  Muskler som trenes i denne øvelsen er magemusklene, rygg, rumpe (gluteus maximus), og bena både lårmuskulatur (kvadriceps) og leggmusklatur.  Så om du  både ønsker styrke, stabilitet og balanse så er utfall en av øvelsene du må ha med i ditt styrkeprogram. 

Magetrening er viktig for å unngå skader og god holdning i denne videoen viser vi den klassiske øvelsen sit-ups. Vi viser ulike variasjoner av øvelsen og har gode råd til hva du bør tenke på og hvordan øvelsen skal gjennomføres. 
Øvelsen er fleksibel og kan tilpasses, og varieres slik at det alltid er progresjon og øvelsen kan utføres når som helst.  Muskler som trenes i denne øvelsen er hovedsaklig de store rette magemusklene. En klassisk øvelse for å få tydelige og sterke magemuskler. 

Denne filmen viser instruksjon og tips om hvordan pushups og renegade row bør gjøres. Dette er en av våre absolutte favoritter. Øvelser som styrker hele kroppen og er super effektiv trening som kan gjøres hjemme hos deg selv, på hotell eller hytta. Ja, nær sagt over alt.  Når de utføres riktig er disse to øvelsene nesten et helt treningsprogram i seg selv. 


 

Lykke til med din trening i sommer!  Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål om hvordan du kan trene best mulig i sommer for å nå dine mål.  Vi heier på deg og ønsker at du skal lykkes.  

Abonner gjerne på vår YouTube kanal for å få alle våre oppdateringer. Du vil ikke gå glipp av den som kommer neste tirsdag :-) http://bit.ly/abonner-merkes

Nye Merkes lokaler!

Vi flytter inn i  nye lyse og fine lokaler på Jessheim og gleder oss veldig!  Dette gir oss helt nye muligheter som vi gleder oss til å ta i bruk.

Vi får fire personlige trenings,- eller behandlingsrom, et fellesområde hvor vi får nye tredemøller og kondisjonsapparat og et større rom for gruppetrening og kurs. Det blir også garderobe og dusj og mange parkeringsplasser.  
— Gry Hauge Merkesdal, Styreleder og daglig leder av Merkes AS
Gry signerer leiekontrakt.jpg

Vi overtar 01.juli og all trening etter dette blir i det nye huset, med de første mandag 3.juli.  Men invitere dere alle til vår offisielle åpningsfest lørdag 15.juli - og de av dere som er på ferie vil få en ny mulighet i august hvor vi også planlegger en åpen dag :-)
 

 

Vi kommer til å bruke noe av lokalene som showroom for våre prioriterte leverandører og egne produkter. Det gir våre kunder en fin mulighet til å skaffe seg riktig utstyr og bekledning på en enkel måte. 

Adressen er Trondheimsvegen 93 og i dag er det Romerike Bad som har butikk der. Slik så bygget ut en kveld i april.  Nå skjer det mye omkring huset - blant annet så jobbes det med å fikse uteområdet og veiene omkring. 

 

Noe av det første vi starter med er å lete etter flere samarbeidspartnere/ansatte.  Vi ønsker å ha med massører, fysioterapeuter, leverandører eller andre med kompetanse som kan bidra til Merkes filosofien - "positiv endring som merkes" :-)  

Vi kommer også til å ha kurs, temadager og mye mer gøy :-)  Kom gjerne med forslag om det er noe du ønsker at vi skal gjøre! 

På lang sikt ser vi for oss å åpne flere steder også, dette blir den første og en test på konseptet. 

Treningsvideoer på YouTube!

Vi jobber hver eneste dag for å spre gode råd og inspirasjon til et aktivt og sunt liv som fungerer i en helt vanlig hverdag.  Vi er selv aktive 4 barns foreldre som har gått veien fra "å komme igang" til "å bli skikkelig god".  På denne reisen har vi gjort mange smarte ting men også veldig mange tabber.

 Klikk her for å gå til vår YouTube kanal og se hva vi har lagt ut til nå:  Merkes - YouTube

Klikk her for å gå til vår YouTube kanal og se hva vi har lagt ut til nå:
Merkes - YouTube

Vi håper at flest mulig gjør de smarte tingene og slipper å gjøre de tabbene vi har gjort.  Derfor vil vi bruke vår YouTube kanal aktivt fremover for å bidra med våre råd til flest mulig.

Her legger vi ut rene treningsfilmer, hvor vi viser og forklarer øvelser, vi har filmer om metode og motivasjon og trening og endringsteori. 
 


I våre filmer bruker vi alltid to personer - en som demonstrerer øvelsene og en som forklarer og beskriver.  Da er det mulig å vise hvordan øvelsen skal være men også hvordan den ikke skal være.  


I dag har vi lagt ut to nye filmer og kommer til å legge ut en ny film hver uke fremover.  Abonner på vår YouTube kanal for å få med deg det som skjer. Send gjerne ønsker om hva du ønsker å se!

Denne filmen viser instruksjon og tips om hvordan pushups og renegade row bør gjøres. Når de utføres riktig er disse to øvelsene super-effektive og kan gjøres overalt og når som helst. Dette er øvelser som gir god effekt på hele kroppen. Spesielt gode på overarmsmuskler som triceps og biceps men også rygg, lats (latissimus), korsrygg og mage brukes aktivt her.  Dette er fine øvelser for å styrke din kjernemusklatur og å gjøre deg mer stabil og motvirke skader i hverdagen eller for å yte mer i de fleste idretter. 

 

Denne filmen viser instruksjon og tips om effektiv sykkelteknikk og sykkeltrening. Sykkel er en fantastisk fin måte å trene kondisjon. I tillegg trener du styrke - spesielt i ben, mage og rygg.  Sykling er også en fin måte å gå ned i vekt på og det er mindre risko for belastningsskader enn for eksempel løping. Så om du vil gå ned i vekt og få bedre kondisjon og samtidig er redd for belastningsskader - så er sykling perfekt. Både inne,- og utesykling er bra.  Utendørs kan den gi deg en fantastisk fin naturopplevelse og fysisk mestring som få andre idrettsformer kan nå opp til.  I denne videoen bruker vi Wahoo Kickr rulle sammen med en vanlig terrengsykkel, dette gir en veldig realistisk effekt og god trening.


I vår YouTube kanal viser vi hvordan du kommer igang med trening og hvordan du holder motivasjonen.  Vi viser og beskriver også effektive øvelser som gir deg mer effekt av din treningstid. 

Våre erfarne personlige trenere har jobbet med veiledning i til sammen flere 1000 timer - erfaring som kan komme deg tilgode. Så hvis du ønsker å få gode råd og treningstips fra personlig trenere på YouTube, så har du kommet til rette stedet.